ERDON Helyi hírek

2010.05.25. 18:00

Szebbé teszik környezetüket

<p>A Parkok Nemzetközi Napja alkalmából tegnap délelőtt a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközponthoz tartozó óvoda magyar és német tagozatos csoportjai, a Manók (óvónő Csoma Éva), illetve a Katicák (óvónő Szenes Éva) a Titulescu téren található parkot tisztították meg.</p>

Az óvoda is részt vesz A természet a mi kincsünk elnevezésű országos környezetvédelmi projektben. LiebAndrea, az óvoda vezetője elmondta, az óvodások több, a környezettel és annak védelmével kapcsolatos tevékenységen vesznek részt. Megünnepelik a különböző világnapokat is. Így a ParkokNemzetköziNapja alkalmából az óvodások egy diabemutatón ápolt, szép parkokat, valamint gondozatlan, szemetes parkokat néztek meg, valamint arról beszélgettek óvónőikkel, hogyan lehet tisztán tartani a parkokat. A projekt záróakkordjaként június 5–én az óvoda nyílt napján értékelik majd a csoportok kiskertjeit, amit az óvoda udvarán alakítottak ki a gyermekek és év közben gondozták azt. Hasonló kiskerteket tavaly készítettek először a gyermekek, de az idei kertecskékben a virágok mellett helyet kaptak a szezonális zöldségek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!