ERDON Helyi hírek

2010.05.19. 17:58

Május végén: Szalontai Napok!

<p>Bihar megye - Május utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a Szalontai Napok 2010-es rendezvénysorozat. Az ünnepség május 25-én, indul elsősegély-oktatással.</p>

A szórakoztató, gyakorlati bemutatókkal színesített tanfolyam során Nagyszalonta I–VIII. osztályos diákjai tanulhatják meg, hogyan kell megmenteni bajba jutott családtagjaik, barátaik életét. Május 26-án, az egészséges életmód jegyében sportnapot tart a város, lesz benne számos vetélkedő, bemutató, és természetesen idén sem marad el a maratoni futás, melybe bárki bekapcsolódhat. A mozogni vágyók reggel nyolckor gyülekeznek az Arany János Főgimnázium előtt, innen indul a futás, de, aki csak délután szabad, az se keseredjen el, hiszen 17 órától biciklitúra indul a Nagyszalonta–vám és vissza útvonalon.

Május 27-én jubileumi LEGO-versenyt tartanak a kultúrházban, délután négy órától, erre óvodások nevezhettek be.

Az Arany-porta avató ünnepsége

Pénteken, május 28-án, kirakodóvásár várja Nagyszalonta népét, közben a piac mellett már reggeltől nyitnak a kiszolgálóegységek, lesz vidámpark és ugrálóvár, népművészeti kiállítás. Délelőtt gyermeknapi programok, délután sakkverseny (az Arany-palotában) várja az érdeklődőket. Este héttől a piacon felállított színpadon helyi néptánccsoport, modern tánc, divatbemutató pereg, majd 21 órától Mohácsi Brigitta erdélyi énekesnő lép fel, őt követi a bukaresti Kristine együttes, este tíztől Nótár Mary fokozza a hangulatot. Szombaton délelőtt a nyugdíjasegyesület szervezésében ismét bográcsokban rotyogó gulyás illata csalogatja a közönséget, közben a főutcán felbőg a motor az autós ügyességi versenyen. A Slavia egész napos borkóstolásra várja a vendégeket, a sarkadi úti pályán focicsemege készül. A szabadtéri színpadon, a piactéren fél öttől pereg a műsor, fellépnek városunk apró művészei, tánccsoportjai, lesz modern és néptánc, divatbemutató, fellép a székelyhídi Tini Dance Center. Az esti koncerteket a bukaresti Play&Win együttes nyitja, majd a Hooligans élő koncertje előzi meg az éjféli tűzijátékot.

Pénteken és szombaton utcabál zárja a napot, mindkét ékszaka DJ Laurent Tenston szolgáltatja a zenét.

Vasárnap, május 30-án nemzetközi íjászverseny nyitja a napot, a kultúrház udvarán. A nap fő eseménye az Arany-porta avató ünnepsége, melynek fővédnöke Kósa Lajos, Debrecen polgármestere. Koradélután kosárlabda-csemege várja a sportbarátokat, este pedig a színpadon Andrada, a The Faded Moon és egy gyulai együttes zenél.

Patócs Júlia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!