ERDON Helyi hírek

2010.05.13. 15:30

Mazsorett Fesztivál

<p>Szatmár megye - Június 5–én tartják meg az I. Szatmárnémeti Nemzetközi Ifjúsági Mazsorett Fesztivált, melyre a szatmárnémeti 10–es Számú Általános Iskola és Csík Elvira testneveléstanár szervezésében kerül sor.</p>

A fesztivált azzal a céllal szervezik meg a népszerűsítse a gyermekek körében a mazsorettet, mint sportot. Az ötlet már régen megszületett, ám sajnos anyagi okok miatt eddig nem lehetett megszervezni a mazsorett fesztivált — magyarázta CsíkElvira, a rendezvény ötletgazdája. A fesztivál megszervezéséhez segítséget kaptak PatakiCsaba alprefektustól, valamint szponzorok is támogatják a szervezést és többen felajánlották segítségüket a szervezőknek.
A fesztivál meghirdetése óta egyre több csapat jelentezett — tette hozzá CsíkElvira. Eddig aradi, balázsfalvai, nagyváradi, debreceni, csengersimai, tótkomlósi csapatok jelenlétére számítanak a fesztiválon, ahol a 10–es iskola három csapata is fellép majd: a Pinocchio csapat (I. osztályos diákok), a Szivárvány csapat (II. és III. osztályos diákok), valamint a Fantázia csapat (IV., V. és VI. osztályos diákok).
A fesztivált közös felvonulással kezdik — amit fúvósok kísérnek —, mely útja a város központján át vezet, valamint az ünnepélyes megnyitót követően minden csapat bemutat egy–egy táncot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!