ERDON Helyi hírek

2010.05.28. 15:17

Erkölcsi bizonyítványok több helyen

<p>Bihar megye - Hamarosan Margittán és Belényesben is kiállítanak erkölcsi bizonyítványt, áll a rendőrség közleményében.</p>

Június elsejétől Margitta, valamint a Margittához tartozó 17 község lakosai a városi rendőrörs épületében létesült két ablaknál jelentkezhetnek az okirat ügyében. Egyúttal a belényesi, vaskohsziklási, vaskohi, diófási lakosokat, valamint a Belényeshez tartozó 26 község lakosait Belényesben szolgálják ki. Margittán hétfőn és szerdán 9 és 11 óra között, Belényesben pedig szerdán és pénteken 9 és 11 óra között intézik ezeket az ügyeket. Helyben kiállítják az erkölcsi bizonyítványt azon személyek számára, akik Bihar megyében születtek, büntetlen előéletűek, s a két város rendőrségének hatáskörében van a lakhelyük. Más megyékben születettek, illetve büntetett előéletűek szintén aznap kapják meg az okiratot, de csak Nagyáradon, a Dunării u. 2. sz. alatt kérvényezhetik. Szükséges iratok: helyben kitöltendő kérvény, melyhez formanyomtatványokat a helyszínen kapnak, 2 lejes okmánybélyeg (ez bármely postahivatalból beszerezhető), 10 lejes illeték, mely az Állami Kincstár kirendeltségeinél fizethető be, továbbá a személyazonossági okirat eredetije. Felhatalmazott személyek is kérhetik, amennyiben közjegyző által hitelesített felhatalmazással rendelkeznek. Az erkölcsi bizonyítvány a kiállításától számítva hat hónapig érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!