ERDON Helyi hírek

2010.04.01. 13:19

Kukákra még csurran-cseppen Szatmárnémetiben

<p>Szatmár megye - Nem háztartási hulladékok gyűjtése csaknem ugyanannyiba kerül Szatmárnémetiben, mint az összes lakónegyed karbantartása, így nem csoda, ha a csaknem 10 millió lejes büdzsé is szűknek bizonyul.</p>

A szatmárnémeti lakosoknak kétszer is meg kellene gondolniuk, amikor szemetelnek az utcán, hiszen a közterületek tisztán tartásával bajlódó cég ebben az évben — a korábbi évekhez hasonlóan, bármikor kiegészíthető a költségvetés — 12 167 000 lejbe kerül a városnak. Ennek csaknem fele, 5 599 047 lejt az utcák és közterületek tisztítása tesz ki, a lakónegyedek karbantartása valamivel több mint évi egymillióra rúg, míg a másik igen jelentős kiadás az utak jegesedésének gátlására irányuló folyamat, valamint a hóeltakarítás. Ez összesen több mint 1,8 millió lejbe kerül. A költségvetésből a Florisalnak adott komolyabb összeg egyhatodát a még 2008-ból hátramaradt tartozás második törlesztőrészlete teszi ki, az elsőt felét tavaly sikeresen letudta a város, idénre maradt belőle még 2 249 320 lej. Ezekhez képest csekélynek számít a patkány- és rovarirtásra szánt 300 ezer lej, valamint a tavaszi és őszi takarítási kampányok büdzséje, ami mindössze 250 ezer lej. Ez utóbbiból a tavasszal és ősszel összegyűlt növényi hulladékokat szállítják el. A szemétkosarak kihelyezésére már csak 40 ezer lej marad, így nem is csoda, ha csak négyszázat helyeznek ki belőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!