ERDON Helyi hírek

2010.04.01. 18:53

Javuló hozzáállás

<p>Szatmár megye - Mostanság is előfordul, hogy a megyeközpont elhagyatottabb részeire hordják ki egyes lakosok a bontásból származó törmeléket, bár az utóbbi időben csökkent az ilyen lerakatok száma, köszönhetően a borsos büntetéseknek, és a lakosság egyre tudatosabb hozzáállásának, tájékoztatott a közösségi rendőrség munkatársa.</p>

Kérésre pénzdíj ellenében a köztisztasági vállalat külön konténert helyez ki az adott helyre, majd elszállítják a törmeléket a városi szeméttelepre, és ott egy külön részen helyezik el, tudatta Murg István technikai igazgató. Szerencsére a lakónegyedekben lakók többé-kevésbé már megszokták, hogy a bontási törmeléket nem dobják a háztartási hulladék közé, hanem a konténer mellé helyezik el. Ha ugyanis ilyen törmelék kerül a hulladékba, annak összepréselését végző szerkezet folyton meghibásodik, a javítása alatt pedig napokig nem lehet vele dolgozni. Modern, drága gépekről van szó, javításuk, vagy cseréjük igen költséges eljárás, tudatta Murg István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!