ERDON Helyi hírek

2010.04.19. 18:55

A szatmári bor útja

<p>Szatmár megye - A Szatmár Megyei Tanács kidolgozott egy 180 000 eurós projektet, melynek célja a Szatmár megyei hagyományos borvidék promoválása.</p>

A kidolgozott projektet és annak költségvetési mutatóit hétfőn egyhangúlag fogadták el a megyei tanácsosok. A pályázat azért is fontos, mert ezáltal megyénk turizmusát fel lehet lendíteni, mondta el Csehi Árpád tanácselnök. A pályázat arról szól, hogy megyénk ismertebb borvidékein egy-egy táblát helyeznek el, melyen felhívják az arra látogatók figyelmét, hogy az adott környéken melyik pincében lehet állandó jelleggel bort kóstolni, illetve vásárolni, természetesen ehhez szükség lesz a helyi borosgazdák közreműködése is. Példaként említette meg a tanácselnök, hogy a tasnádi termálstrandot nagyon jól össze lehet kötni a szilágypéri pincészetekkel, hiszen a fürdőzést megunva bárki ellátogathat majd a szilágypéri pincékbe, ahol jó minőségű borokat állítanak elő a borászok. Hasonlóképp lehet összekötni a Mária-völgyi strandot az Avasújvárosban termett szőlő nedűjével. Annak érdekében, hogy a turistákat jól felkészült borászok és jól kidolgozott borkóstolás fogadja, a pályázat keretében egy könyvet is kiadnak, melyben azt írják majd le, hogyan lehet egy borkóstolást látványosan és szakszerűen megtartani. Amennyiben a pályázat pozitív elbírálásban részesül, a megyénkben minőségi borokat előállító borászok értékesítési gondjai is megoldódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!