ERDON Helyi hírek

2010.03.17. 15:07

Okelvelet kaptak

<p>Bihar megye - A nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium kilencven diákjának adták át ma délelőtt ünnepélyes keretek között azt az oklevelet, mely bizonyítja, hog elvégezték az ECDL alapszintű számítógépkezelői képzését.</p>

Iosif Eilender igazgató szólt elősztör a jelenlévőkhöz: mint mondta, 2003 márciusában esett szó először arról, hogy a tanintézetet ECDL-központként akkreditálják, akkor még nem tudot sok mindent erről a képzésről. Kevéssel később a hazai iskolaigazgatók közül másodikként megszerezte az alapfokú ECDL-oklevelet, melyet jelenleg148 orszgában ismernek el.
Mint megtudtuk, a képzés nincs korhoz kötve - vannak általános iskolások, akik már a haladó szintű vizsgákat is letették. Amellett, hogy az oklevél nemzetközileg is elismert, a diákoknak azért is előnyt jelent, mert az érettségin biztosítja a legmagasabb informatikai kompetenciát - s ehhez még csak meg sem kell jelenni a vizsgán.
Az oklevelek ünnepélyes kiosztásán Ana Dulu, az ECDL országos igazgatója gratulált a diákoknak, majd Cristian Vereş területi felelős hangsúlyozta ki a képzés fontosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!