ERDON Helyi hírek

2010.03.12. 15:43

Megvan az idei költségvetés

<p>Nagyvárad - Kereken egy órányi vita után Nagyváradi Helyi Tanács megszavazta a város 2010. évi költségvetését, melyben mintegy 25 millió lejjel kevesebb szerepel a bevételi, mint a kiadási oldalon.</p>

A költségvetési törvénytervezet napirendi vitáján ezúttal is az ellenzéki demokrata-liberális (PD-L) frakció vitte a prímet, képviselőik kifogásolván azt, hogy a több éves futamidejű hitelek nincsenek tételszerűen feltüntetve a tervezetben - Eduard Florea gazdasági igazgató szerint egyébként jelenleg nincsenek a vársonak az idén felvett, és 2011-ig átnyúló hitelei. A hangadó ezúttal is Dorin Corches PD-L-s fakcióvezető volt, aki kifogásolta, hogy az idén 21 milliárd régi lej bevételre számít a város a speciális illetékekből, annak ellenére, hogy ezt az illetéktipust a prefektúra megtámadta a közigazgatási bíróságon; nem értette, hogy miért nőtt 113 százalékkal az egészségügyi személyezet bérköltsége, illetve azt is szóvá tette, hogy a város köztisztaságára az idén mintegy 13 millió lejt kap a RER vállalat, míg 2007-ben a köztisztaságra fordított összeg ennek kevesebb mint a fele, hatmillió lej volt, Ovidiu Muresan pedig az iskolai ösztöndíjakra különített volna el több pénzt. A helyi tanács viszont az ő javaslatát, és Corchesnek a tervezet elhalasztására vonatkozó felvetését is elutasította. A már közel egy órája tartó vita során Daniel Vulcu üléselnök úgy zárta rövidre a vitát, hogy megvonta a szót a tanácsosoktól. Az ilyen körülmények között megszavazott költségvetés sarokszámai a következők: az idén 595.759.790 lejjel számol az önkormányzat, a kiadási oldalon pedig 620.671.070 lej szerepel.
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!