ERDON Helyi hírek

2010.03.05. 15:04

Megszentelik a napközit

<p>Szatmár megye - Március 18-án egy nyílt nap keretében kettős ünnepséget tartanak a piarista nővérek.</p>

Judit és Tünde nővér már hónapok óta szociális napközit működtet nehéz sorsú gyerekek számára a volt „zárda” hátsó épületében. Március 18-án egy nyílt nap keretén belül kerül sor ennek az épületnek a megszentelésére, illetve ünnepélyes átadására.

„Tulajdonképpen az esemény egy kettős ünnepség lesz számunkra, ugyanis aznap ünnepeljük a Piarista Nővérek Kongregációjának alapítóját, Boldog Celestina Donatit is” - árulta el Judit nővér.

A ház megáldásának ceremóniáját Nm. Ft. Schönberger Jenő megyés püspök fogja levezetni. A nyílt nap alkalmával 13-18 óra között bárki betekintést nyerhet a nővérek mindennapi munkájába. Ezt követően 18 órától következik az ünnepi szentmise a Kalazanczi Szent József római katolikus templomban, amelyet szintén a megyés püspök fog celebrálni. A szertartás után az esemény zárásaként a piarista nővérek által működtetett gyermekotthonban élő lányok a Wass Albert „Mese az erdőről” című alkotásából készült színdarabot adják elő templomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!