ERDON Helyi hírek

2010.03.02. 08:13

Magyarázzák a „bizonyítványukat”

<p>Szatmárnémeti - Február 22-én Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának ellenőrző bizottsága kint járt a nemrégiben felújított Fabricii utcán, hogy ellenőrizzék a jelenlegi helyzetet, és javaslatokat tegyenek arra nézve, mi szorul javításra.</p>

Az Erdély Onlineon több ízben is tájékoztattuk a megyeszékhely lakosait a Fabricii utca rehabilitációjának állomásairól, majd később az első gödrök megjelenéséről. Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere több ízben is megemlítette különféle sajtótájékoztatók alkalmával, hogy olyannyira elégedetlen a munkálatok kivitelezésével, hogy az érintett útszakasz felújításának második szakaszát nem is a Constructii Drumuri céggel fogják elvégeztetni. Az érintett cég levelet intézett a polgármesteri hivatalhoz és a polgármesterhez. A levélben arra hivatkozik, hogy a munkálatok kivitelezésekor támadt nehézségek az aszfaltburkolat felbontása előtt előre nem látható állapotok miatt voltak. A kész aszfaltburkolaton igen gyorsan megjelentek a kátyúk. Ezt a cég a levelében azzal magyarázza, hogy a kopóréteg felhelyezése után rögtön esni kezdett az eső, és a munkanapot követő éjszaka az aszfaltkeverék megkötéséhez optimális hőmérséklet alá süllyedt a levegő hőmérséklete. Ez a két meteorológiai ok okozta a későbbi problémákat, amelyeket a cég, amint ezt a hőmérsékleti viszonyok megengedik — a kopóréteg teljes eltávolítása mellett — orvosolni fogja, és a szerződésben lefektetett minőségi követelményeknek megfelelő területet fognak átadni. A levél keltezéséből kiderül, hogy két nappal azután íródott, hogy a polgármesteri hivatal ellenőrző bizottsága a helyszínen járt, és megállapította a hibákat, amelyek javításra szorulnak az érintett útszakaszon.
Ilyés Gyula elmondta, hogy mindaddig ameddig a liciten nyertes, de később elmarasztalt cégek ellen nem tudnak komolyabban fellépni az önkormányzatok, addig nem tudja garantálni, hogy ehhez hasonló esetek nem fordulnak elő. „Át kellene gondolni az egész rendszert, mert a jelenlegi felállás csak arra jó, hogy minél több cég szerepelhessen egy-egy liciten, akár azok is, akik munkájával korábban elégedetlenek voltunk” - összegezte a kiírások legnagyobb problémáját a megyeszékhely elöljárója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!