ERDON Helyi hírek

2010.03.10. 10:24

Kokárdakészítés az Olaszi körzetben

<p>Nagyvárad - Az RMDSZ Nagyvárad-Olaszi körzetében már hagyománynak számít, hogy minden ünnepkörhöz kapcsolódóan kézműves foglalkozást szerveznek a körzet Ady Endre utcai székhelyén.</p>

A Március 15.-i ünnepségek közeledtére való tekintettel kedd délután kokárdakészítő foglalkozást tartottak a Gheorghe Cosbuc Általános Iskola 6.C és 8.C osztályos tanulóinak részvételével. Ebből az alkalomból több mint kétszáz kokárdát készített a mintegy 18 résztvevő diák, melyeket a Szacsvay szobornál zajló március 15.-i megemlékezésen fogják a váradiaknak kiosztani. De nem csak a kezük járt a gyerekeknek, hanem énekeltek is. A hagyományteremtő céllal megszervezett összejövetelen megtanulták a Mert a haza nem eladó című dalt is, továbbá - mivel a gyerekek kórustagok is - azokat a dalokat is átismételték, amit az iskolában szervezett Zúg Március című versenyen fognak előadni. A gyerekekkel Kecse Gabriella magyartanár (az Olaszi körzet alelnöke) és Tunyogi Katalin tanítónő (választmányi tag) foglalkozott, de jelen volt és besegített Delorean Gyula, helyi tanácsos, a körzet elnöke is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!