ERDON Helyi hírek

2010.03.10. 10:26

Újabb szűkös költségvetés

<p>Bihar megye - Érmihályfalva idei költségvetése „nem fogja kemény munkára kényszeríteni” az elöljáróságot, vélte Kovács Zoltán polgármester, utalva a büdzsé „karcsúságára”.</p>

Az érmihályfalvi Helyi Tanács márciusi rendes ülésén Brezina Emőke, a Polgármesteri Hivatal főkönyvelője olvasta fel a költségvetés tervezetét. A hallottakkal kapcsolatban Kovács Zoltán polgármester megjegyezte, hogy az ülés másnapján dönt a Megyei Tanács a megye költségvetéséről, így rövidesen az érmihályfalviak is úja összeülhetnek.(Tavaly még később, április hetedikén kerülhetett sor a helyi büdzsé megszavazására, amit az év végéig még annak tízszeri módosítása követett.) Az elöljáró szomorúnak nevezte, hogy szinte az év első negyedét „át kellett vegetálni” költségvetés nélkül, mely így is olyan „karcsú”, hogy nem fogja különösebb erőfeszítésre kényszeríteni a város vezetését. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a rendelkezésre álló pénz gyarapítása, pénzforrások felkutatása minden tanácsos, és az általuk képviselt miden párt feladata kellene legyen.

Hamarosan módosíthatnak

Karsai Attila tanácsos, a szakbizottság vezetője a határozat tervezetének bemutatásakor kifejtette, hogy elsődlegesnek tekintették a költségvetéstől függő alkalmazottak fizetésének biztosítását. Néhány adat a végül elfogadott költségvetésből: a tervezett saját bevétel 5,467 millió lej (tavaly 4,7 millió volt, amiből 4,65 milliót sikerült is teljesíteni); minisztériumi ígéret szerint 40 millió lej érkezik az ivóvíz és csatornázási program folytatására (adósságok fizetésére és a további munkákra); a beteggondozók fizetésére egész évre 680 ezer lej lenne szükséges, ebből egyelőre 349 ezret tudtak elkülöníteni; utak javítására 400 ezret, járdák készítésére 200 ezret szánnak. Mint elhangzott, az idei első költségvetés módosításra hamarosan sor kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!