ERDON Helyi hírek

2010.03.09. 13:27

Felebbeznek kórházügyben

<p>Bihar megye - Érmihályfalva Helyi Tanácsa keddi ülésén úgy döntött, fellebbez a bírósági határozat ellen, amely a Bujanovics kastály ügyében a benne működő kórház kilakoltathatóságáról határozott.</p>

Ahogyan arról a februári képviselőtestületi ülés kapcsán beszámoltunk, a margittai bíróság úgy döntött, hogy az érmihályfalvi Bujanovics kastély végérvényesen visszakerülhet a volt tulajdonos (pontosabban az örökös) birtokába, a benne működő egészségügyi intézmények ezzel kilakoltathatóakká váltak. A keddi ülésen Kovács Zoltán polgármester elmondta, hogy a február 22.–én született határozatot március 5.–én kapták meg írásban, és a tanácsosoknak 2o.–ig van idejük eldönteni, fellebeznek, vagy sem. A polgármester hozzátette: a kialakult helyzetről már a szóbeli értesítés után tájékoztatta azokat megyei és országos szinten, akiktől várható, hogy segítenek a helyi egészségügyben kialakult helyzet megoldásában.

Ha kell, visszavonhatják

A hozzászólások rendjén Csengeri Csongor RMDSZ–es tanácsos arra figyelmeztetett, hogy könnyű valamit – ez esetben a kórházat – egy tollvonással megszüntetni, annál nehezebb később újra létrehozni. Török László MPP–s tanácsos javasolta, hogy a perben nyertes Bujanovics–örökössel kezdeményezzenek egyeztetést a további lehetőségekről. A képviselői testület végül azt szavazta meg, hogy mindenképpen fellebeznek, abból a megfontolásból, hogy amíg nem zárul le az ügy, addig nem kerülhet sor kilakoltatásra – tehát időt nyernek, és ha úgy alakulnak a dolgok, hogy szükséges, az óvást bármikor visszavonhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!