ERDON Helyi hírek

2010.03.22. 17:00

A szülők tovább harcolnak az igazságért

<p>Nagyvárad - Mivel egészen mostanáig nem vonták felelősségre azokat, akik miatt T. Norbert életét vesztette miután balesetet szenvedett, a szülők tüntetést szerveznek szerdán, a Prefektúra előtt.</p>

Pont szerdán telik el hat hét, mióta a 18 éves, nagyváradT. Norbert meghalt, miután sípcsonttörést szenvedett egy autóbaleset következtében. A szülők úgy döntöttek: emlékezéssel egybekött tüntetést szerveznek, hogy felhívják a figyelmet a hazai egészségügyi ellátásban tapasztalható hanyagságra; úgy vélik: fiuk most is élhetne, hogy ha a az orvosok nem vártak volna három napig a sípcsontműtéttel, illetve ha megkapta volna a zsírembólia megelőzésére való megfelelő kezelést. A tüntetésen egyúttal egy petíciót adnak át a prefektusnak. De nem állnak meg itt: amint az édesapa elmondta, el akarják érni, hogy azok, akik hibáztak, ne gyakorolhassák tovább szakmájukat, s ezért, ha kell, európai fórumokhoz fordulnak majd.

„Tudjuk, hogy a fiunkat ez már nem hozza vissza, de nem szeretnénk, ha mások is úgy járnának, mint mi” - mondta. A szerdán délelőtt 11 és 13 óra között zajló tüntetésre várják mindazokat, akik elégdetlenek a hazai egégszségügyi ellátással és akik együttéreznek a családdal. „Nem nézhetjük tétlenül, hogy egyesek felelőtlensége, hanyagsága miatt ártatlan emberek szenvedjenek, haljanak meg” - áll a felhívásukban.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!