ERDON Helyi hírek

2010.03.11. 14:03

"A leghalálosabb betegség az élet"

<p>Nagyvárad - Szerda délután ismét Nagyváradon tartott előadást Kiss J. Zsolt budapesti asztrológus, pszichodráma asszisztens. Az előző alkalmakhoz hasonlóan nagy volt az érdeklődés.</p>

Ezúttal a betegségek tudati hátteréről és az egészségről szólt a mintegy két órás előadás. Nem véletlen, hogy nem a köznyelvben tévesen használt "lelki hátteret" használta Kiss J. Zsolt ugyanis a betegeségeknek nem lehet lelki háttere, mivel a lélek egy tökéletes princípium, hangzott el. Mivel a magyar egy archaikus nyelv, az egészség szavunk tökéletesen önmagában hordozza jelentését: egészségesnek annyit jelent tehát mint egésznek lenni. Spirituális szempontból azonban mindenki beteg, a leghalálosabb betegség ugyanis maga az élet. A gyógyulás csak a teljes megismerés - vagy ha úgy tetszik, a megvilágosodás, az Istennel való egyesülés - útján lehetséges.

A tünet egy jelzés

A halálról úgy beszélt az előadó, mint egy kegyelmi állapotról, melyben a tudat önmagára ismerhet, a betegségekről pedig mint a leghatékonyabb személyiségi fejlődési lehetőségről. Állításait szemléletes példákkal igazolta. Az egyik ilyen szemléletes példa szerint mindenkinek megvan a maga sorsa, karmája amit tekinthetünk úgy, mint egy útat, melyen gépjárművünkkel haladunk. Mindenki úgy kell vezesse a saját autóját, hogy figyelembe vegye az útviszonyokat, de szakszerűen - rendeltetésének megfelelően - kell vezesse a kocsit is. Ha ez nem teljesül akkor az autó mérőműszerei mutatják, hogy baj van. Ilyen jelzéseknek tekinthetőek a betegségek is. "Ha a tünettel nem lépek kapcsolatba, akkor a tünet nem tudja elvégezni a dolgát. A betegségnek feladata van, a test így jelzi ugyanis, hogy személyiségi változás szükséges." - fogalmazott az előadó. Legközelebbi előadásra április végén kerül sor önismereti témában.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!