ERDON Helyi hírek

2010.02.24. 17:06

ECDL központokat avattak Szatmárnémetiben

<p>Szatmárnémeti - Újabb 12 középiskola kapott akkreditálás, hogy ECDL vizsgaközpontként működhessen.</p>

A hazai oktatásban fontos szerepet tölt be a diákok számítógép-kezelői kompetenciáinak fejlesztése. Annak érdekében, hogy a diákok ECDL képesítéshez juthassanak, a Szatmár MegyeiTanfelügyelőség az ECDL Romániával közösen újabb vizsgaközpontok számára hagyta jóvá az akkreditálást. A megyénkben működő 4 vizsgaközpont mellett újabb 12 középiskola kapott akkreditálást, ahol ECDL vizsgákat tehetnek a középiskolás diákok.
A középiskolás diákok XI-XII. osztályban vizsgázhatnak, valamint kaphatnak számítógép-kezelői kompetenciákat elismerő oklevelet, mely kiválthatja az érettségi informatika próbáját. Az idei tanévben vezették be az új típusú érettségit, mely első szóbeli (román és anyanyelv) próbáit már megtartották, a számítógép-kezelési kompetenciákat felmérő vizsgát pedig április 19. és 29. között tartják meg.
 
Akkreditált intézmények
ElisaZamfirescuSzakközépiskola, TraianVuiaSzakközépiskola, Ion I.C. Brătianu Szállítási- és Telekommunikációs Iskolaközpont, Johann Ettinger Német Líceum, Református Gimnázium, Gheorghe Dragoş Gazdasági Iskolaközpont, Élelmezési Iskolaközpont, Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, Constantin Brăcuşi Iskolaközpont, Nagykárolyi Elméleti Líceum, Kalazanczi Szent József Római Katolikus Iskolaközpont, Erdődi Iskolaközpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!