ERDON Helyi hírek

2010.02.01. 10:24

14 helyett 4 százalékos emelés

<p>Nagyvárad - A javasolt 14,47 százalék helyett csak alig több mint négy százalékkal emelték a Nagyvárad fertőtlenítésére, a patkányírtásra, illetve a köztisztítási munkálatok elvégzésére vonatkozó tarifákat.</p>

Először a s patkányirtás és fertőtlenítés elvégzését vállaló temesvári Deraton cég kérte azt, hogy az idén 14,47 százalékkal emeljék a költségeket. A határozattervezethez csatolt szakjelentés szerint a tarifákat évente az adott szolgáltatásra vontakozó inflációs index szerint igazítják ki. A napirendi pont vitáján azonban Adriana Lipoveanu PNL-s tanácsos javasolta, hogy ez az emelés mindössze 4,3 százalékos legyen, hiszen az inflációs index is ekkora növekedést mutat.

Nagyvárad helyi tanácsa a módosító javaslattal együtt fogadta el a határozatot. Ugyanerre a sorsra jutott a RER Ecologic Service köztisztasági vállalat díjszabásemelő javaslata is, hiszen ebben is 14,47 százalékos emelés szerepelt, de ugyancsak Lipoveanu tanácsos javaslatára ezt is 4,3 százalékkal emelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!