ERDON Helyi hírek

2010.01.31. 18:22

Szakképesítés bárkinek!

<p>Bihar megye – Nagyszalontán évek óta adott a lehetőség szakképesítés megszerzésére. Kőművesek, pincérek, élelmiszerbolti eladók, autószerelők szerezhették meg a munkavállaláshoz elengedhetetlen dokumentumot.</p>

Ennek alapfeltétele egy tanfolyam elvégzése, majd a sikeres vizsga. A tanfolyamok a Tanügyi és Munkaügyi minisztérium által elismert kurzusok, és a kapott oklevél is olyan, amivel az unióban munkát lehet vállalni az adott szakterületen. A tanfolyamok meghirdetője és szervezője Laza Carmen, elmondta, bármilyen szakma esetében tudnak tanfolyamot szervezni. Legutóbb a belényesi erdőgazdálkodás kérésére erdészeket fogadtak, de például építőipari technikus-képzésre is lehetőség van, s ilyen kurzus a szalontai központon kívül se Arad, se Temes, se Bihar megyében nincs. Azokban a szakmákban, ahol legalább tíz jelentkező van egyszerre, helyben megtartják a tanfolyamot, olyan esetben pedig, amikor egy-két személy szeretne valamilyen ritkább mesterségben képzettséget szerezni, Laza Carmen „kinyomozza”, hogy az országban hol van megfelelő képzés. A lehetőségekről, részletekről érdeklődjenek telefonon a 0259-373-104, 0726-779-777-es számokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!