ERDON Helyi hírek

2009.01.07. 15:21

Nagyvárad: újabb kiállítás nyílik a Foto Artban

<p>Nagyvárad - Január 9-én, pénteken délután 13 órakor Ingresio címmel a szerző jelenlétében Ioan Nicolae bukaresti fotóművésznek nyílik egyéni kiállítása a nagyváradi Foto Art Galériában.</p>

A Romániai Fotóművészek Egyesületének fővédnökségével szervezett kiállításon nyolcvan fekete-fehér és színes alkotást- portrékat és tájképeket- lehet megtekinteni. A művek különlegessége, hogy speciális műszaki körülmények között nagyították fel őket. Szerzőjük Ioan Nicolae bukaresti fotóművész, aki mesterségére nézve mérnök és 1971-ben született a fővárosban. A fotóművészet iránti szenvedélyét édesapjától örökölte, első fényképeit egy régi, szovjet gyártmányú géppel készítette. A tudás és megismerés iránti vágytól hajtva középiskolás évei alatt különböző fotós klubokhoz és szakkörökhöz csatlakozott. A Romániai Fotóművészek Egyesületének közel két éve a tagja.

Való világ

Képeivel az élő, való és hamisítatlan világot igyekszik megmutatni, melyben valójában benne élünk, csak a hétköznapi rohanásban sokszor megfeledkezünk erről. A fotóművész 2006 óta több romániai fotomodell-ügynökséggel is együttműködik, mely lehetővé tette a számára, hogy a saját elképzelése szerint ültesse gyakorlatba a projektjeit. Fényképeit számos hazai és külföldi kiállításon bemutatták, tehetségét különböző díjakkal és elismerésekkel jutalmazták. A péntek délutáni megnyitón dr. Ramona Novicov méltatja majd a szerzőt és értékeli az alkotásokat, a tárlatot pedig Tóth István, a Nagyvárad Tavirózsa Fotóklub elnöke fogja megnyitni hivatalosan. Közreműködik a Varadinum vonósnégyes. Az alkotások január 18-ig tekinthetők meg, ingyenesen, hétköznaponként 9-17 óra között.

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!