ERDON Helyi hírek

2008.12.09. 15:37

Mikulásnapi puzzle-verseny

<p>Nagyvárad - Iskoláskorú lett az <STRONG>Ady Endre Középiskola </STRONG>immár hagyományosnak mondható puzzle-versenye. Összesen kilenc iskolás csapat és három nagycsoportos óvodás mérezkedett meg.</p>

Hetedik éve rendezi meg Moldovan Gellért tanár a mikulásnapi puzzle-versenyt az Ady Endre Középiskolában. Jelentkezők minden évben bőven vannak, de az általában december 6-ra eső döntőn minden évfolyamról csak a legügyesebbek vehetnek részt. Idén sem volt ez másként, mindösszesen annyi volt a különbség, hogy december 6-a helyett 8-án tartották a versenyt. Összesen 9, V.-XII.-es és esti osztály mérkőzött meg egymással, illetve három jelentkező versenyzett az óvodások kategóriájában az Orsolya óvoda nagycsoportjai közül. Míg az általános iskolások egy-egy 260 darabos, állatokat ábrázoló kirakót kellett összerakjanak, addig a nagyobbak helyzetét könnyítette, hogy idén 500 darabos helyett 360 darabos puzzle-t kellett kirakniuk.

A kicsik befejezték

Az előző években nagyon kifogott a középiskolás csapatokon az 500 darabos kirakó, kevesen tudták a rendelkezésükre álló egy óra alatt kirakni a képet. A szervező Moldovan Gellért ezért gondolta úgy, hogy idén könnyít a helyzetükön, és kevesebb darabos játékot ad nekik. Ám a kisebb puzzle sem tette meg a kellő hatást. Míg az V.-VIII. osztályosok között a VIII. osztályosok időben befejezték a kirakást, és így saját kategóriájukban megnyerték a versenyt, addig a középiskolások közül a kirakott darabok száma döntötte el, ki lett az első helyezett. A legkevesebb kirakódarab a XII. osztályosok munkájából maradt ki az egy óra leteltével, így ebben az évben a középiskolások közül ők vitték el a pálmát. Nyereményeiket Tóth Márta igazgatónő adta át.

Nagy Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!