ERDON Helyi hírek

2008.12.06. 12:43

Kényszerszabadságra küldi alkalmazottait a Draexlmaier

<p>A Draexlmaier vállalat mind az öt üzemében ideiglenesen felfüggesztik a tevékenységet. Az autóipari kellékeket gyártó cég vezetése a megrendelések visszaesése miatt döntött a gyártás leállítása mellett.</p>

Vajdahunyadon már december 6-ával kezdődően leállították a termelést, a munka jövő év január 12-ig szünetel, Temesváron december 9. és január 8. között küldték kényszerszabadságra az alkalmazottakat, Brassó megyében a feketehalmi üzemben pedig december 15. és január 4.  között lesz zárva az üzem, míg Pitesti-en december 20. és január 7. között állították le a termelést.

A Szatmárnémeti üzemből december 20. és január 11. között  küldik kényszerszabadságra a dolgozókat.

A vállalat vezetése azt közölte, hogy az alkalmazottak számára ez idő alatt is biztosítják a munkaszerződés szerinti béreket.

“Az ágazatban kialakult egyre nagyobb verseny állandó szerkezeti átalakításra kényszeríti a vállalatot. Ahhoz, hogy a romániai munkahelyeket hosszú távon meg  tudjuk tartani, az elmúlt időszakban jelentős beruházások történtek. Az utóbbi hetek és hónapok világgazdasági eseményei azonban szükségessé teszik, hogy mi is erőfesztéseket tegyünk a jövő biztosítása érdekében. A megrendelések csökkenése miatt a gyártás is nagyon visszaesett, ezért döntöttünk a kényszerszabadságolás mellett” – áll a Draexlmaier vezetése által kiadott közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!