ERDON Helyi hírek

2008.12.22. 12:27

Idős emberek karácsonya

<p>Nagyvárad - A Máltai Segélyszolgálat ,és az RMDSZ várad– réti körzete vasárnap délután ünnepi rendezvényt szervezett a Szent László Gimnázium dísztermében, a körzetben élő idős emberek számára.</p>

Az immáron negyedik éve, hagyományosan megszervezett rendezvényen a mintegy 120 református és katolikus gyülekezeti tagot szépen megterített asztallal, karácsonyi zenével fogadták. A szervezők nevében elsőként Dr. Földes Béla, a Máltai Segélyszolgálat vezetője köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva annak jelentőségét, hogy egy keresztény Európában a gazdasági válság idején reformátusok és katolikusok, keresztény idős emberek együtt ünnepelnek. Huszár István, az RMDSZ várad– réti körzetének elnöke egy nagycsaládhoz hasonlította a rendezvényen megjelenteket, s kifejezte abbéli reményét, hogy jövőre ismét egészségben találkozhatnak.

Céltudatos életet élni

Tempfli József római katolikus püspök arról beszélt a megjelenteknek, hogy nem szabad öregnek nevezni az idős embereket, mert ez egy fáradt, cél nélkuli személy képét idézi. Idősként is, amíg a fizikai és pszichikai erő tart aktív, céltudatos életet kell élni -közölte a püspök.

Bottyán Gyula nyugalmazott tiszteletes a tíz szűz történetét elevenítette fel, míg Buzogány István unitárius lelkipásztor az adventi négy gyertyával kapcsolatos történetet mesélt el. Ezt követően Székely Antal, a Máltai Segélyszolgálat lelki vezetője is köszöntötte az egybegyűlteket. Szavalatok hangzottak el Meleg Vilmos, a Szigligeti Társulat vezetőjének tolmácsolásában, valamint felcsíki népdalok csendültek fel Márkus Zoltán kántor vezetésével. A jó hangulatú rendezvényt végül tombola zárta, melyen mindenki nyertes volt.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!