ERDON Helyi hírek

2008.12.03. 13:40

Hárman pályáznak a dékáni tisztségre

<p>Nagyvárad - Hárman pályáznak a Nagyváradi Egyetem Orvos és Gyógyszerészeti Fakultásának a megüresedett dékáni tisztségére: Mircea Ifrim professzor, parlamenti képviselő, a tanszék volt vezetője (1991-2006), dr. Gheorghe Bumbu urológus és Gavril Cornuţiu egyetemi előadótanár, pszihiáter.</p>

Mint ismert, Adrian Maghiar volt dékánnak azért kellett lemondania, mivel belekeveredett egy diplomahamísitási botrányba. (Álokleveleket bocsátottak ki olasz állampolgárságú egyetemi hallgatók számára). Érdekesség, hogy Mircea Ifrim pályázati anyagát annak ellenére elfogadták, hogy a professzor közel öt évvel túllépte a nyugdíjkorhatárt. Cornel Antal rektor (képünkön) ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: a jelölés legális, ugyanis annak ellenére, hogy 2009-ben betölti a hetvenedik életévét, a törvény lehetővé teszi, hogy megválasszák, mert katedrával rendelkezik az egyetemen. A titkos és közvetlen választásra december 17-én, szerdán kerül sor, az új dékán személyéről szavazat többséggel döntenek. Amennyiben ez nem valósul meg, második fordulót rendeznek, mely során a két jelölt közül az győz, aki több szavazatot kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!