ERDON Helyi hírek

2008.11.06. 17:07

Szereti a luxust s a pálinkát

<p>Bihar megye - A kágyai 21 éves B. S. ellen szerdán büntetőeljárást kezdtek a rendőrség bűnügyi irodájának munkatársai, azzal gyanúsítják, hogy október 25. és november 1. között 4 lakásbetörést követett el a váradi dombon.</p>

Két esetben zsákmánnyal távozott, 2-szer viszont üres kézzel, ezért tetteinek jogi besorolása két-két rendbeli minősített lopás, illetve annak kísérlete lett.

A nyomozás során eddig összegyűjtött adatok alapján a fiatalember november 1-jén betörte az egyik kiszemelt ház ablakát, behatolt az épületbe, s egy LCD televízióval, 200 lej készpénzzel meg 50 grammnyi aranyékszerrel távozott. A TV-t és az ékszereket meg is találták nála. 40 liter szilvapálinkát zsákmányolt egy másik ház pincéjéből az október 31-re virradó éjszakán, átugrotta a kerítést, majd leverte a lakatot a pinceajtóról. Hasonló módszerrel jutott be október 31-én is egy házba, mindent felforgatott, de semmit nem vitt el. A bejárati ajtót felfeszítve járt egy másik lakásban október 25–26-án, de ezúttal is üres kézzel távozott. November 5-én vették őrizetbe Székelyhídon, majd a bíróság a nyomozók kérésére 29 napra le is tartóztatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!