ERDON Helyi hírek

2008.11.26. 10:11

Ketten, együtt

<p>Stílusosan vörös rózsát választott az est jelképéül Péter Gábor professzor a Székely Nemzeti Múzeumban tartott Ketten, együtt című előadása alkalmából.</p>

Kedd este a párkapcsolati kérdéseire kaphatott választ a Bartók teremben összegyűlt, főként fiatalokból álló népes közönség: megidéztük Peer Gynt és Pierre Abélard alakját; beszéltünk arról, hogy a magány oldása az emberek legnagyobb törekvése. A professzor megállapította a párkapcsolatok jellemzőit, melyek a személyes közelség, a kölcsönös választáson alapuló eredet (a mi kultúrákban), valamint a szexuális és érzelmi intimitás.

Megismerkedhettünk a tudósítás fogalmával is, a heti legalább egyszeri, másfél zavartalan órán át tartó beszélgetéssel, amikor egymás után mindkét fél elmondhatja, hogyan éli meg önmagát, a társát, a kapcsolatukat - Péter Gábor példákon keresztül is bemutatta, mennyit tud segíteni a fejlődésben az említett modell. Az Embervilág vázlatok negyedik részének végén a professzor jelezte, további előadásokat is tervez, többek között az elmúlás, a bűntudat és a tranzakcióanalízis témakörében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!