ERDON Helyi hírek

2008.11.03. 14:53

A költségvetéstől függ az ajándékjegyek száma és értéke

<p>Nagyvárad - Az elmúlt héten a városháza előtt követelték a juttatásaikat a tanügyis, nem oktató személyzet tagjai. Akkor abban egyeztek meg Biró Rozália alpolgármesterrel, hogy november 3-án újra találkoznak.</p>

Az elmúlt heti tiltakozó megmozdulást többek közt azért szervezték a Bihar Megyei Tanügyben Dolgozó Nem Oktatói Személyzet Szakszervezetének a tagjai, mivel állításuk szerint az adott pillanatig nem kapták meg az idei évre vonatkozó ún. ajándékjegyeiket. A Biró Rozália alpolgármesternek átnyújtott petícióban továbbá az is szerepelt: követelik, hogy a jövő évi költségvetésbe a Helyi Tanács foglalja bele egyebek mellett a tanügyben dolgozó nem didaktikus személyzet- felvigyázók, gondozók, szakácsok, szerelők stb.- béreinek ötven százalékos emelését, s az ő fizetésüket is igazítsák a minimálbérhez. A tárgyalófelek akkor abban egyeztek meg, hogy november 3-án délben újra találkoznak egymással, ami hétfőn meg is történt.

Folytatás decemberben

- Mint ismert, az alapvető kérésük az volt, hogy megkapják az ajándékjegyeket, melyeket a didaktikus személyzetnek is kiosztottak, illetve ezenkivül béremelést is igényeltek. Mivel ez utóbbi ugye országos követelmény, erre nem volt mit válaszoljak. Ami pedig az értékjegyeket illeti: 2008-ra gyakorlatilag már megkapták a hat alkalomra vonatkozó, esetenként három darabnyi, egyenként 40 RON értékű utalványokat, ami azt jelenti, hogy minden személy 7,2 millió régi lej kapott, mely összegből nem kell adózni. Az idei évre vonatkozóan nyilván nem beszélhetünk arról, hogy ezen a hat alkalmon kivül még kapjanak valamit, úgyhogy a 2009 évről tárgyaltunk. Mint elhangzott, az önkormányzat vezetése nyitott arra, hogy az ajándékjegyet megadja nekik, de, hogy hány alkalommal, s milyen értékben tud adni, az akkor fog kiderülni, amikor már körvonalazódik a költségvetés. Tekintettel arra, hogy ez most még nem történt meg, abban egyeztünk meg, december első hetében találkozunk, hogy akkor konkrét összegekről tudjunk beszélni, nyilatkozta az erdon.ro-nak a megbeszélést követően Biró Rozália alpolgármester.

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!