ERDON Helyi hírek

2008.10.08. 10:59

Veszélyben az engedély nélkül épített garázsok

<p>Bihar megye - A tömbházak körüli parkolók, járdák, a lakótömbök körüli vagy közötti zöldövezetek, területek Nagyvárad municípium köztulajdonát képezik. Ezek nem adhatók bérbe, nem adhatók el, senki nem foglalhatja el magáncélra.</p>

E területek használata, például a lakótömbök körüli parkolóhelyeké, az egyenlő jogokkal rendelkező ott lakók közös megegyezése alapján történik, amíg nem szabályozzák ezt külön. Mindenki egyenlő joggal parkolhat közterületen.

Azok a személyek akik önkényesen foglaltak el közterületet kötelesek azt felszabadítani. Ellenkező esetben a Nagyváradi Ingatlankezelőség a polgármester 2008.09.26-én kiadott 5398-as rendeletének megfelelően maga fogja lebontani az összes akadályt az illetéktelen területfoglaló költségére és 100-300 lejig terjedő büntetést ró ki a sabályszegőre, áll a Nagyvárad Polgármesteri Hivatala által lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!