ERDON Helyi hírek

2008.10.20. 14:37

Micula: Radu Ţîrle nem hazudik

<p>Bihar megye - A Bihar Megyei Tanács vezetője és négy Bihar megyei vállakozói szervezet közös megállapodást írtak alá a megyei önkormányzat és a vállalkozói szféra együttműködéséről.</p>

Az aláírásra a megyei tanács nagyváradi székhelyének nagytermében került sor tegnap koradélután. A hétpontos megállapodást ellátta kézjegyével Radu Ţîrle tanácselnök, Ioan Lucian a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének elnöke, Ioan Micula a Bihar Megyei Ipari- és Kereskedelmi Kamara elnöke, Ioan Mintaş a Kis- és Középvállakozók Helyi Tanácsának elnöve valamint Antonio Sargenti az Unimpresa elnöke. Az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón Radu Ţîrle elmondta, hogy a megye fejlesztési stratégiája nagyban függ a vállakozói szektortól, éppen ezért tartja jónak a velük való együttműködést. Radu Ţîrle fő célkitűzésének az infrastruktúra fejlesztést, ezen belül is a nagyváradi repülőtér fejlesztését nevezte meg. Ioan Micula fontosnak nevezte a Bihar megyei vállakozók segítését. Magyarország példáját említette, ahol eladták még a jól teljesítő ipari ágazatokat is, és így a magyar cégek ma már nehezen tudnak ismét betörni a piacra. Arra az újságírói felvetésre, hogy csak azért írta alá ezt a megállapodást, mert Radu Ţîrle az ő „embere”, Ioan Micula azt válaszolta, hogy azért írta ezt alá, mert Radu Ţîrle sose hazudott neki, ellentétben az előző tanácselnökkel és Petru Filippel, a PD-L Bihar megyei elnökével, akiket hazugoknak nevezett.

Vállalások

Ioan Lucian kifejtette, hogy a mostani megállapodásnak csak akkor lesz értelme, ha a városi mintára megyei szinten is megalakítják a megyei tanács és a vállalkozói szervezetek képviselőiből álló Konzultációs Bizottságot. Antonio Sargenti azt emelte ki, hogy a megállapodás aláírása után sokkal átláthatóbb lesz a közvélemény számára is a Bihar megyei üzleti világ. A dokumentum aláírásával a megyei tanács vállalta azt, hogy részt vesz azokon a vállalkozói szektor által szervezett rendezvényeken, melyek a megye érdeklődésére tarthatnak számot; a tanács magával viszi a megye gazdasági szférájának képviselőit is külföldi hivatalos látogatásai alkalmával, illetve meghívják őket akkor, amikor külföldi delegáció érkezik a tanácshoz. A megyei tanács konzultációt folytat a gazdasági szférával a megyei költségvetés és a gazdasági stratégia kialakításakor. Végezetül a felek vállalják azt, hogy konzultációs bizottságot hoznak létre a megállapodás pontjainak megvalósítása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!