ERDON Helyi hírek

2008.10.02. 14:15

Államtitkár ellenőrizte a beruházás menetét

<p>Lucia Varga a Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára ellenőrizte csütörtökön a révi ivóvíz és csatornázási munkálatok menetét.</p>

Az államtitkárt a községközpontban és a révhez tartozó falvakba: Berténybe, Köröstopára és Rostelecre tett útján elkisérte Dorel Cosma, Rév polgármestere. Az államtitkár megállapította, hogy a munkálatok jól haladnak, a projekt előírásait tiszteletben tartják. Réven már kiépítettek 3,2 kilóméter ivóvízvezetéket és 3,05 kilóméter szenyvízcsatorna hálózatot. Bertényben 3,1 km. ivóvíz és csatornahálózat épült meg, Köröstopán pedig 1,7 km. A projekt összértéke több, mint 190 milliárd régi lej, futamideje pedig 2009 szeptember. Addigra el kell készülni a teljes beruházással.

2006-2013 közötti időszakban a Környezetvédelmi és Fejlesztési Minisztérium 24 hasonló infrastruktúrális beruházást finanszíroz több, mint 141,5 millió euró értékben. A beruházók általában a helyi tanácsok, a beruházások célja pedig a települések víz és csatornahálózatának kiépítése, kiterjesztése, vagy felújítása. Bihar megyében 25 település kapott pénzt erre, köztük Nagyvárad, Élesd, Diószeg, Margitta, Nagyszalonta,  Székelyhíd, Berettyószéplak, Mezőtelegd, Rév, Érmihályfalva, és igy tovább. Tizenhét településen már folyamatban vannak a munkálatok. Legjobban állnak Belényesben, ahol már majdnem 35 százalékban elkészültek a munkával, Nagyszalontán (15,6 %), Nagyváradon és Érmihályfalván (10,2 %).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!