ERDON Helyi hírek

2008.10.10. 14:20

Dialógus a iskolák helyzetéről

<p>Nagyvárad - Biró Rozália alpolgármester második alkalommal szervezett találkozót a nagyváradi pedagógusokkal az iskolákat érintő problémákról való tanácskozás érdekében.</p>

A nagyváradi iskolák helyzetéről, finanszírozási problémákról, a jövőbeli tervekről valamint a problémák lehetséges megoldásairól kezdeményezett dialógust Biró Rozália alpolgármester a pedagógusok világnapja alkalmából, az Ady Endre Líceum dísztermébe invitált pedagógusokkal. A teremben azonban sok szék üresen maradt, és a jelenlévők pedig meglepően kevés érdeklődést tanusítottak. Legalábbis egyetlen hozzászólástól eltekintve nem alakult ki a várt dialógus. Problémák márpedig akadnak.

Szűkös költségvetés

Legnagyobb gondot a szűkös költségvetés és az iskolák épületének felújítási és karbantartási munkálatainak fedezése okozza. Az erre a célra elkülönített 7 milliard lej nem fedezi a szükséges munkálatok költségeit, új támogatási forrásokra is szükség lenne. Ezen források feltárására a pedagógusok és iskolaigazgatók segitségére lehet a polgármesteri hivatal keretében működő Fenntartható Fejlesztési Igazgatóság, mely a lehetséges uniós pályázatokkal is foglalkozik.

Hálaszavak

Biró Rozália azzal kapcsolatban is kikérte a pedagógusok véleményét, hogy hogyan lehetne megoldani a kisiskolások szervezett szállitását a nagyváradi metropolis övezet területén belül. Igéretett tett a jelenlévőknek hogy, az iskolák egyéni problémáinak megismerése és orvoslása érdekében az elkövetkezőkben több iskolát is személyesen meglátogat majd. A pedagógusok az munkásságát elismerő oklevéllel lepték meg az alpolgármesterasszonyt, aki pedig egy bőséges svéd asztallal köszönte meg a tanítók áldozatos, fáradtságot nem ismerő munkáját.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!