ERDON Helyi hírek

2008.10.13. 09:48

A jelentkezők egynegyede megy át a vizsgán

<p>Kovászna megyében a sofőrvizsgára jelentkezők alig egynegyede éri el a szükséges pontszámot. A legtöbben az elméleti megmérettetésen sem jutnak túl. Idén több mint tízezer személy próbálkozott jogosítványt szerezni, 2.300-al több mint az elmúlt év hasonló időszakában, de csak 2.344-en mentek át a vizsgán.</p>

A 25 százalékos átmenési aránnyal Kovászna megye országos szinten az utolsók között van. Annak ellenére, hogy az illetékes hatóság már februárban berendezett egy hat számítógépből álló vizsgáztató termet, a jelentkezőket még mindig hagyományos módon tesztelik. A számítógépes vizsgáztatást akkor tudjuk bevezetni, amikor ezekre a gépekre is feltöltik a szükséges programot- fejtette ki Eugen Diaconescu, a gépkocsik bejegyzésével és a hajtási engedély kibocsátásával foglalkozó szolgálat vezetője.

A számítások szerint az új módszerrel több mint 100 személyt lehet levizsgáztatni nyolc óra alatt, a csalási lehetőség szinte teljes egészében kiküszöbölhető. A statisztikák szerint egyre nő azon Kovászna megyeiek száma akik autóvezetői jogosítványhoz szeretnének jutni. Deaconu szerint egyre nehezebben, nagy erőfeszítések árán tudnak eleget tenni a megnövekedett igénybevételnek, mert csak tíz személlyel dolgoznak, holott legalább 16 alkalmazottra lenne szükségük.

Jelenleg Kovászna megyében 66.500 személy rendelkezik hajtási engedéllyel és 53.714 jármű van bejegyezve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!