ERDON Helyi hírek

2008.09.28. 18:47

Ünnep a halmi gyermekotthonban

<p>Szatmár megye - Újabb két épületrészt adtak át szombaton a halmi gyermekotthonban. A németországi segítségével készült beruházás eredményeként családiasabb körülmények között élnek majd az ott lakók.</p>

Nyílt napot tartottak szombaton a halmi gyermekotthonban. Az eseményen jelen volt Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, Adrian Marc, a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint a Waldenburgi Albert Schweitzer Gyermekfalu (Németország), a Hilbercki Evangélikus Hitközösség küldöttsége. A vendégeket Incze Lajos polgármester és a halmi Albert Schweitzer Gyermekekért, Gyaládért és Közösségért Egyesület tagjai fogadták. A program keretében a Havasi Gyopár nevet viselő központ két felújított épületét is átadták.

Meghivottak köszöntője

Adrian Stef megköszönte a németországi vendégeknek, hogy több éves kapcsolatuk során EU–s szintre emelték a halmi gyermekotthont, melynek közel hetven lakója családias körülmények között élhet. Adrian Marc azt hangsúlyozta, hogy a halmi gyermekotthonban minden évben történik valami, ami a németországi barátok segítőkészségének tulajdonítható. Az együttműködés 1990-re nyúlik vissza és az eltelt idő alatt a körülmények javítása mellett a tapasztalatcserére, a személyzet továbbképzésére is figyelmet fordítottak. 2000-ben pedgi egy asztalos műhelyt és egy varrodát hoztak létre, a gyermekotthonban lakó fiatalok szakképzése itt folyik.

A németországiak ez alkalommal is 12 asztalt és 50 széket hoztak a gyermekotthonnak, amit egy magáncég készített. A németországi vendégek beszédeikben ismertették tevékenységük lényegét és beszéltek arról, hogy miért fontos számukra az árva gyerekek támogatása. A felszólalások után a gyerekek ünnepi műsora következett, majd felavatták a gyermekotthon felújított részlegeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!