ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 19:43

Tartják a 6 cm–es aszfaltréteget

<p>Szatmár megye - Szatmár megyében továbbra is ellenőrzik az útjavítások kivitelezőinek munkáját. Most minden az előírásnak megfelelően zajlott.</p>

A Szatmár megyei Piskolt–Érendréd közötti út aszfaltozását már megkezdte a kivitelező Technic Asist Kft., amely a jelek szerint tartani tudja a szűkös határidőt is, amely elő van írva a munkálatok kivitelezésére. A Szatmár Megyei Tanács tagjai sorra járják a munkálatok helyszíneit, hogy bebizonyosodjanak arról, minden az előírásoknak megfelelően történik. A tegnapi ellenőrzéskor kiderült, hogy a kivitelezőnek az útfelületre másfél nap alatt 820 méteren sikerült leterítenie a 6 cm–es aszfaltréteget, amely a szerződésben foglaltaknak megfelel – számolt be róla Csehi Árpád megyei tanácsos. Günthner Tibor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke szerint a kivitelező cég a legmodernebb gépekkel dolgozik, így a jelek szerint minőségi munkát végeznek a rövid kivitelezési határidő ellenére is. Az alelnök, Csehi Árpád és Kovács Máté megyei tanácsosok egyszerű méréseket is végeztek a helyszínen, amelyből kiderült, hogy a kivitelező tartja magát a szerződésben válaltakhoz. A most megkezdett útjavítási programba nem tudtak belefoglalni minden szatmári, megyei rangú utat, de a megyei tanács szakemberei már dolgoznak azon, hogy finanszírozási forrásokat szerezzenek a kimaradt útszakaszok rehabilitálására is – tette hozzá a tanács alelnöke. A most indult aszfaltozási program keretén belül Szatmár megyében összesen 150 km utat javítanak meg az elkövetkezendő időszakban.

 

Gugulya–Hégető Lóránd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!