ERDON Helyi hírek

2008.04.14. 14:54

Szavalóverseny és kapcsolatok ápolása

<p>Szatmárnémeti - A szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola testvériskolai kapcsolatot szeretne létrehozni a Csengeri Petőfi Sándor Általános Iskolával.</p>

Az elmúlt héten a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola elemi osztályaiba járó kisdiákok is képviseltették magukat a Csengeri Petőfi Sándor Általános Iskola és Zene Iskola által szervezett Tavaszi zsongás címet viselő szavalóversenyen. Amint azt Gyökös Ferenc, a Mircea Eliade Általános Iskola aligazgatója lapunknak elmondta amellett, hogy iskolájuk is képviseltette magát a versenyen, a két tanintzémény közötti testvériskolai kapcsolat létrejöttéről is szó esett. „Említést tettünk a partnerségről a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatójának, Kazamér Tibornak, aki pozitívan fogadta” — folytatta Gyökös Ferenc. Az aligazgató elmondása szerint a versenyen egymást követő napokon vettek részt a III., II. és I. osztályos diákok, így még az elmúlt héten elküldték a szándéknyilatkozatot a csengeri iskola számára.

Szépen szerepeltek

A versenyen a III. osztályosok kategóriájában résztvett: a III. F osztályból Győrfi Bernadett és Merk Edvárd — Víg Katalin tanítónő —, valamint a III. G osztályból Antal Júlia és Puskás Blanka (különdíjban részesült) — Román Melinda tanítónő. A II. osztályosok kategóriájában: II. E osztályból Márton Gabriella és Molnár Valentin (II. helyen végzett) — Vajda Katalin tanítónő. Az I. osztályos diákok kategóriájában: I. F osztályból Juhos Roland és Nagy Ábel Máté (II. helyezést ért el) — Gábrus Andrea tanítónő —, az I. G osztályból Jakab Edina és Romocsa Réka (II. helyezett lett) — Leiti Mónika tanítónő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!