ERDON Helyi hírek

2008.04.03. 15:34

Stratégiai változás szükséges

<p>Nagyvárad - Az Egészség Világnapja alkalmából csütörtökön orvosi konferenciát szervezett a CFR –kórház a Lorántffy Zsuzsanna Református Központban. Ma szakképzéssel folytatódik a találkozó.</p>

A nagyváradi vasutaskórház kezdeményezésére az Egészség Világnapja alkalmából kétnapos konferenciát és képzést tartanak a Lorántffy Zsuzsanna Református Központ nagytermében. A rendezvény két részből állt. Csütörtök délelőtt konferencia volt, amelyen orvosok és civil szervezetek képviselői vettek részt, hogy egymás intézményeit, egyesületeit megismerhessék, a második részben pedig, csütörtökön és pénteken továbbképzésnek ad otthont a vasutaskórház, mely során az érelmeszesedéssel és érbetegségekkel ismerkedhetnek meg közelebbről a résztvevők.

Ünnepi megnyitó

A konferencia csütörtök délelőtt ünnepélyes megnyitóval kezdődött, amelyen főszervezőként és moderátorként dr. Földes Béla, házigazdaként Florin Daniel Bucurean, a vasutaskórház menedzsere, meghívottként pedig Biró Rozália alpolgármester és dr. Ritli László, a Közegészségügyi Igazgatóság vezetője vett részt. Az ünnepi beszédeket követően, melyben a meghívottak arról mondtak néhány szót, milyen jelentős szerepük van az orvosoknak a szociális életben, Földes Béla és biró Rozália  bejelentette: az egészségügynek a további fejlődéshez, megyei szinten stratégiai változásra van szüksége. Ezért létrehoznak egy együttműködést a Polgármesteri Hivatal és a szociális-orvosi ellátással foglalkozó civil szervezetek között az egészségügyi programok támogatása érdekében. Ennek az új elvnek számos olyan előnye lesz a helyi egészégügyi rendszerre vonatkozóan, mint például: nem olyan mértékben fognak az egészségügyi minisztériumtól függni, több szerepet kap a magántőke, és ezután a civil szervezeteknek is lesz beleszólásuk az egészségügyi rendszerbe. A megnyitó után röviden ismertette tevékenységét a Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala, illetve a Caritas Catolica keretében működő BACH-iroda, a PKU-Life Egyesület és az SOS Autism Egyesület is bemutatkozott. A konferenciát szeretetvendégség zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!