ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 15:19

Regionális finanszírozási lehetőségek

<p>Nagyvárad - Kedden a kolozsvári székhelyű Észak-Nyugat Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársai régiós finanszírozási lehetőségekről tartottak szemináriumot a városházán. A rendezvény sok érdeklődőt vonzott.</p>

A szakemberek a Regionális Operatív Program részét képező finaszírozási lehetőségekről tájékoztattak. Az egyik támogatást a kisvállalkozók vehetik igénybe, a pályázatokat 2008. június 16-ig lehet letenni az ügynökség kolozsvári székhelyén (Sextil Puscariu utca 2. szám, tel.: 0264/431.550, fax: 0264/439.222). Azok a kereskedelmi társaságok vagy szövetkezetek élhetnek a lehetőséggel, amelyek kilencnél kevesebb munkavállalalót foglalkoztatnak, és az aktívumaik értéke vagy az éves nettó üzleti forgalmuk nem haladja meg a 2 millió eurót. A haszonélvezők legtöbb 200 ezer eurós visszanemtérintő támogatásban részesülhetnek, a projektek összértéke pedig 20 ezer és 500 ezer euró között mozoghat. A 2007-2013-as időszakban összesen 24,19 millió euró áll az érintettek rendelkezésére, melyből az első szakaszban 4,77 millió euró pályázható meg. Bővebb információk erről a www.nord-vest.ro honlapon találhatóak.

A másik finanszírozási lehetőség a közszférát és a nonprofit szervezeteket érinti és az épített örökség részét képező ingatlanok restaurálására vonatkozik. 2013-ig összesen 28,46 millió euró pályázható meg, és ebben az esetben nem létezik tervletételi határidő. A projektek értéke 1,7 millió és 85 millió lej között lehet és a sikerrel pályázóknak csupán 2%-os önrészt kell biztosítaniuk. Egy szigorú kritériumot azonban be kell tartaniuk: növelniük kell a rendbetett építmények idegenforgalmi és turisztikai vonzerejét.

 

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!