ERDON Helyi hírek

2008.04.06. 14:30

Gyógyszergondok Máramaros megyében

<p>Máramaros megye - A rákos megbetegedésben szenvedők, és a transzplantáción átesett betegek egyre nehezebben juthatnak hozzá a gyógyszereikhez, ugyanis csökkent ezen szerek importja.</p>

A Közegészségügyi Minisztérium 2007 áprilisában az akkori 3,33 lejes euró árfolyam alapján állapította meg az értéket, amely a mostani 3,71 lejes átlaghoz képest jelentős árkiesést jelent a forgalmazóknak, és az importőröknek.

Maria Cicioc, a Máramaros Megyei Gyógyszerészek Kamarájának elnöke, rámutatott arra, hogy a zárt rendszerű gyógyszertárakban már nincs annyi a rákos megbetegedésekben szenvedők és a transzplantáción átesett betegek kezelésére szükséges gyógyszerekből, amely elegendő lenne április végéig.

Az importőrök továbbra is fenntartják azon állításukat, hogy a tavaly áprilisban megállapított árakat emelniük kell, hiszen a szaktárca illetékes bizottságának ezt háromhavonta az aktuális valutaárfolyammal összehasonlítva kell változtatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!