ERDON Helyi hírek

2008.04.14. 16:31

Felújítási munkálatok Batizon

<p>Szatmár megye - A református parókia felújítási munkálatai befejeztével, újjabb munkába kezdett a gyülekezet.</p>

A batizi református parókia felújítási munkálatai befejeztével, újabb munkába kezdett a gyülekezet, tudtuk meg Király Lajos lelkipásztortól. A parókia szomszédságában található melléképület alakítják át, bővitik. Ez a rész eddig a lelkipásztori hivatal szerepét töltötte be. Itt árulták a naptárakat, fizették a hívek az egyházadót, itt lehetett megvásárolni az új kiadású Magyar Református Énekeskönyvet. De itt terítettek a nőszövetség tagjai a szeretetvendégségek alkalmával. A helyszűke miatt vált aktuálissá a melléképület átalakítása és bővítése.

Júniusban

„A tervek szerint a Batizi András nevét veszi fel a felújított épület, a földszinten tartják a vallásórákat, a konfirmándusoknak a káté–oktatást és a presbiterek is itt tanácskoznak majd. Az régi–új épület egy másik része adna otthont a lelkipásztori irodának, a Batizi Református Egyházközség arhívumának és a gyülekezet könyvtárának. Tovább haladva az épület bemutatásában, ellehet még mondani, hogy garázsnak is lesz helye, ugyanúgy mint a korszerű mellékhelységekkel rendelkező résznek is. A tervek szerint a szakemberek június havában fejezik be a munkálatokat” — tudtuk meg a lelkipásztortól.

 

Karikás Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!