ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 14:48

Elkezdődtek az igazgatói vizsgák

<p>Nagyvárad - Zárt ajtók mögött tegnap délben kezdetét vették az idei igazgatói vizsgák. A megmérettetés április 17-ig tart. 136 betöltetlen poszt van a megyében.</p>

Két és fél héten keresztül tartanak a Bihar megyei Tanfelügyelőségen az igazgatói vizsgák. 136 igazgatói hely áll a jelen pillanatban betöltetlenül. Az első héten az óvodai igazgatókat vizsgáztatják a tanfelügyelőség nagytermében. Naponta 10 igazgató kap 45 percnyi lehetőséget arra, hogy elméleti és gyakorlati tudását bizonyítsa. Király-Nagy Magdolna, az Orsolya óvoda vizsgáztatásra váró igazgatónője elmondta: azért van most ilyen sok betöltetlen óvodai igazgatói hely, mert a tavaly őszi óvodai átszervezések miatt ezek a posztok megüresedtek, és ideiglenes kinevezéssel lettek elfoglalva. Ő maga már kétszer négy évig volt igazgató, most pályázta meg harmadjára a helyet.
Elmélet, gyakorlat
A vizsga két részből áll. Előbb elméleti ismereteiket mutatják be a jelöltek, különböző kérdéseket kell kidolgozniuk a Munkatörvénykönyv, a tanügyi személyzet Statutuma, illetve az 1995-ös tanügyi törvény felhasználásával összeállított kérdésekből. Ezután menedzsment tervet kell bemutatniuk, amelyet lezárt borítékban visznek a vizsgára. Végül számítógépes és idegen nyelv ismereteiket méri fel a vizsgáztató bizottság, egy választott idegen nyelven megadott szöveget kell románra fordítsanak a számítógépen. Ha a vizsgák nem csúsznak, naponta 17.30 órakor érnek véget.

Nagy Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!