ERDON Helyi hírek

2008.04.02. 17:19

Borbély László együtt fog dolgozni a romákkal

<p>Nagyvárad - Pénteken a partiumi megyeszékhelyre látogat Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter, hogy önkéntes munkával kivegye részét a Habitat Romanes projekt keretében a Voltaire utcában lakó romák számára létrehozandó lakások építéséből.</p>

Az április 14-20. között lezajló Önkéntesség Hete elnevezésű programsorozathoz kapcsolódó akció során a tárcavezető együtt fog dolgozni tíz roma származású személlyel, valamint a belényesi Habitat pentru Umanitate szervezet, a Nagyváradi Közösségi és Szociális Ügyek Hivatala (ASCO), illetve a városháza képviselőivel az ingatlanok alapzatának a kialakításán. A szóban forgó projekt értelmében május 5-31. között tíz lakásnak kell épülnie a romák számára, a munkálatok során pedig 500 önkéntes fog együtt dolgozni a cigány származású családokkal. A miniszter jelenlétével arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a társadalom valamennyi tagjának részt kell vennie a közösségi életben, rangtól, poziciótól vagy etnikai származástól függetlenül.
Nem először
Az elmúlt hetekben több nagyváradi cég képviselője is jelezte, hogy részt kivánna venni a belényesi Habitat pentru Humanitate szervezet által kezdeményezett projektben, éspedig úgy, hogy önkénteseket küld az építőtelepre vagy építőanyagokkal járul hozzá a terv megvalósulásához. A most építendő tíz lakás tulajdonképpen csak a kezdeti szakaszát jelenti a projektnek, ugyanis a tervek közt az szerepel, hogy újabb ingatlanokat is felhúznak, illetve renoválják azt a Voltaire utcai tömbházat, amelyben jelenleg 700 roma lakik szerény körülmények közt. Borbély László egyébként nem először vesz részt a nonprofit szervezet akciójában, tavaly például a Rădăuţi-i építőtelepen dolgozott szintén önkéntesként.

Ciucur L. Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!