ERDON Helyi hírek

2008.04.02. 16:20

A kiesettek hétfőig óvhatnak

<p>Nagykároly - Megszületett a nagykárolyi ANL-tömb lakrészeit kiosztó bizottság döntése. Az óvási idő április 7-ig, tart a bértulajdonsok végleges névlistáját ekkor teszik közzé.</p>

Az ANL-lakrészek kiosztását végző héttagú bizottság befejezte munkáját, s az Országos Lakásügynökség (ANL) adott kritériumrendszere alapján megállapította a 29 lakrész tulajdonosainak névsorát – jelentette be Adrian Micovschi nagykárolyi alpolgármester, s egyben az említett bizottság elnöke, Nagykároly Helyi Tanácsának március 31.-i ülésén.
Az alpolgármester beszámolója alapján a bizottságnak kifejezetten nehéz dolga volt, elsősorban az azonos pontszámmal rendelkező igénylők rangsorolása esetében. A számadatokat tekintve a kezdeti több, mint 150 igénylőből előbb 133-an maradtak veresenyben, melyek közül már csak 104-et pontozott a bizottság. Micovschi indoklása szerint, ez annak tudható be, hogy azon dossziék, melyek végül nem kerültek pontozás alá hiányosak voltak.
Egy óvás már van
A bizottságnak tehát a fennmaradó 104 kérvény alapján kellett meghatároznia a 29 lakásra jogosult személy kilétét. A „nyertes” azaz a bértulajdonsok nevét felsoroló listán a legmagasabb pontszám 52, míg a legalacsonyabb 43 volt, igaz összesen 14 kérvényező szerzett 43 pontot, de közülük csak négyen jutottak lakáshoz. Bekő Tamás polgármester elmondása szerint, eddig egyetlen óvást nyújtottak be, melyet már nem a bizottságnak hanem neki magának kell elbírálnia, de lényeges változás a bértulajdonosok kilétének esetében nem igazán várható. Mivel a Zăgănescu utcán található ANL-tömb munkálatai hamarosan befejeződnek, így az új tulajdonosok ezt követően, azaz valamikor április 20-a után költözhetnek az épületbe – nyilatkozta Bekő Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!