ERDON Helyi hírek

2008.03.31. 16:57

Tánctermet avattak a hip-hoposok

<p>Nagyvárad - Pezsgővel várták a meghívottakat a váradi volt textilgyár egyik oldalsó bejáratánál az M&amp;Q tánccsoport tagjai tegnap délben, s amint mindenki megérkezett, kezdődött az avató.</p>

Mihai Groza polgármester és a Bukarestből érkezett latintánc-művész, Willmark Rizzo Hernandez vágták el a táncteremmé alakított első emeleti egykori ülésterem avatószalagját, majd ortodox szertartás szerint egy fiatal pópa áldotta meg a helyiséget s a megjelenteket. Mihai Groza polgármester kiemelte, mennyire fontos támogatni a fiatalokat, s üdvözölte a táncterem megnyitásának ötletét. A hétvégén zajlott salsafesztivál meghívottjaként Váradra érkezett, először itt járt, a váradiak tánc iránti szeretetétől lenyűgözött dél-amerikai Willmark azt hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy a fiataloknak legyen alternatívájuk a kor káros csábításaival, a droggal, az alkohollal, az erőszakkal szemben. A tánc kiváló alternatíva, s lenyűgöző, hogy mennyi fiatalt megmozgat, fogalmazott Hernandez. 

Csapatmunka volt

Mihut Lennon Levente, az M&Q táncklub vezetője rövid beszédében köszönetet mondott mindenkinek, akik lehetővé tették, hogy méltó körülmények között próbálhassanak a 2001-ben alakult klub „hivatásos”, több hazai és nemzetközi versenyen is elismerést szerzett csoportjai s a folyamatosan zajló tanfolyamok résztvevői. Kiderült, hogy az ifjú táncosok és szüleik alaposan kivették részüket a 135 négyzetméteres helyiség felújításában, amiből a szalagparkettes, tükrös falú táncterem 100 négyzetméternyi, a többi öltöző, mellékhelyiség, iroda. Két hónap alatt végeztek a munkálatokkal, s már január 12-én „beköltöztek”, de az avatóval megvárták ezt a különleges alkalmat, amikor a Feeling Dance sporttáncklub vezetőjének, Cristian Jurcu

ak, s a vele együttműködőknek, többek között pont Mihu Levinek köszönhetően egy hétvégére Várad lett a tánc fővárosa.

 

Oktatás

Az M&Q-nál négy korcsoportban – 5–11, 12–16, 16–30 és 30 év felettiek – folyik a hip-hop táncoktatás, az új tanfolyamokról lapunk is mindig időben tájékoztat. Hétfőtől péntekig 15–19 óra között, hétvégén 10–18 óra között lehet felvenni a kapcsolatot Mihut Lenonnal a Stefan cel Mare sugárút 82. szám alatti irodában, illetve a 0723–19–49–31 telefonszámon.

 

Zámbó Sipos Mónika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!