ERDON Helyi hírek

2008.03.07. 17:11

Nőnap a nagyváradi börtönben

<p>Nagyvárad - A nő társadalomban és családban betöltött szerepének hangsúlyozása volt a fő célja azoknak a nőnapi rendezvényeknek, amelyeket a nagyváradi börtönben tartottak meg pénteken.</p>

Ugyanakkor azt is tudatosítani kívánták az intézmény vezetői a fogvatartott hölgyekeben, hogy az ünnepeket a családban, szeretteik körében kellene tölteniük, és ehhez nem is kellene mást tenni, mint betartani a társadalom írott szabályait. A börtönudvaron gyülekeztek reggel az ünnepeltek, s elsőként a Ion Bococi Művészeti Liceum diákjai köszöntötték őket verses-zenés öszeállítással. A Dacia Általános Iskola növendékei, a Mihai Viteazul Műszaki Főgimnázium, és a 11-es általános iskola növendékei következtek a köszöntők sorában. A Tanulj táncolva programban résztvevő 12 elítélt nő táncát nézhették meg az elkövetkezőkben, majd a Levél édesanyámnak című esszéíró pályázat raboskodó díjazottjai vehették át jutalmukat. A férfielítéltek is készültek egy verses-zenés összeállítással, 9-en kedveskedtek szavalatokkal, énekekkel a rácsok mögött velük együtt raboskodóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!