ERDON Helyi hírek

2008.03.18. 11:46

Betörés a Sajtókollégiumba

<p>Bihar megye - Hétfőről keddre virradólag ismeretlen tettesek behatoltak a Kanonok sor 25. szám alá, ott feltörték az összes földszinti helyiségek ajtait, és néhány könnyen mozdítható, de értékes holmival távoztak. <A href="hhttp://video.erdon.ro/members.erdon2/Bet%C3%B6rtek%20a%20Sajt%C3%B3koll%C3%A9giumba.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://media.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<IMG height="16" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/new.gif" width="16" /></p>

Az ismeretlen tettes vagy tettesek behatoltak az Ady Endre Sajtókollégiumnak, a Várad-Réti RMDSZ szervezetnek, valamint a Pangea cégnek helyt adó helyiségekbe és mindenütt találtak valami kedvükre valót.10 óra tájban ottjártunkkor a rendőrség éppen helyszíni szemlét tartott. A helyszínelő rendőrtiszt szerint a betörőknek nem volt nehéz dolguk, hiszen a bejárati kapu nyitva volt, a jobboldali folyosóajtót csak be kellet erélyesebben nyomni és már nyílt is, a baloldali folyosóajtó és az irodák zárát viszont le kellett feszegetni. Az épületben nincs portás, nincs éjeliőr, sem biztonsági kamera felszereleve, ezért a hatályos törvények értelmében ők akár 20 millió lejre is büntethetik a károsultakat.

Amint Szűcs László, az Ady Endre Sajtókollégium igazgatója kesernyés humorral megjegyezte "egészséges életmódot" folytató és meglehetősen beszűkült érdeklődésű, de nem humorérzék nélküli betörők lehettek, mert miután feltörték a zárat, egyik darabját gondosan felakasztották az ajtó fölé egy szegre. Szétvertek egy szekrényt, abból elvittek egy kisméretű videokamerát és egy digitális diktofont, viszont nem kellett nekik sem a nagyobb térfogatú videolejátszó, sem egy több millió lejt érő Yamaha elektromos gitár, sem a polcokon lévő értékes könyvekhez , a színes tévéhez vagy a számítógépekhez nem nyúltak, sőt egy felbontatlan doboz cigarettát is otthagytak.

Az RMDSZ irodából elvittek egy modemet és 330 lejt, tudtuk meg Huszár István elnöktől, a kft irodájából pedig egy laptopot emeltek el.

Amint a helyszínen megtudtuk, a Kanonok soron ezideig már több betörés is történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!