ERDON Helyi hírek

2007.12.18. 09:32

Kozma Dezső új könyve

<p>Bihar megye - Már kapható a Garasos-híd mellett levő könyvüzletben dr. Kozma Dezső egyetemi tanár legújabb könyve Írók, költők, művek címmel. Az új kiadvány a nagyváradi Europrint nyomdában készült.</p>

Az ízlésesen kiállított könyv tulajdonképpen válogatás Kozma Dezsőnek a különböző folyóiratokban, lapokban megjelent, illetve a tudományos ülésszakokon elhangzott írásai közül. Sok váradi vonatkozású tanulmány is található benne, ami nem is csoda, hiszen a kolozsvári professzor néhány éve tanít a Partiumi Keresztény Egyetemen is, ahol dékán volt, jelenleg óraadó tanár.

Az Adyért. Várad vonzásában című fejezet a szerző tanulmányait, illetve az e témában írt könyvek kritikáit tartalmazza. A további írások Szenci Molnár Alberttől kezdve Madách Imre, Jókai Mór, Tolnai Lajos, Szigligeti Ede, Csiky Gergely és a magyar irodalom más jeles személyiségeit elevenítik fel. Csak ajánlani tudjuk a könyvet a diákoknak és az irodalomkedvelőknek egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!