ERDON Eletmód

2016.03.17. 16:01

A Chrome böngésző új ruhája

A Chrome-ot használók számára jó hír, hogy hamarosan új felhasználói kinézetet kap a Google közkedvelt böngészője. Egészen pontosan április 8-án.

A Chrome-ot használók számára jó hír, hogy hamarosan új felhasználói kinézetet kap a Google közkedvelt böngészője. Egészen pontosan április 8-án.

Mindent a szemnek

A Google már hosszú hónapok óta dolgozik az új designon, és most már csak hetek kérdése, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen az új köntös.

Jelenleg a böngésző 49-es verziószáma fut Windows, Mac és Linux (Chromium) alapú gépeken, az új design az 51-es verzió számban landol az ütemterv szerint várhatólag április 8-án. Ezen naptól kezdve mindenki frissíthet az új esztétikával felruházott Chrome-ra.

Transzparencia

Az egyik legszembeötlőbb változás az lesz, hogy a böngésző legfelső sávja áttetszővé válik, ami az Apple Safari elnevezésű böngészője által használt megoldáshoz hasonlít majd, ezen a felületen még a háttérben futó videók is látszani fognak.

Továbbra is a jobb felső sarokban kap helyet a böngésző személyre szabását lehetővé tevő gombocska, ami szintén átalakul: a jelenlegi három vízszintes vonalka helyett három pont jelzi majd a lehetőséget, ami megegyezik majd a mobilkészülékeken használt kinézettel.

A Google Chrome kinézetét az Android mobil operációs rendszerükben használt Material kinézetéhez próbálják közelíteni, így a Google szoftvereinek egységes, összehangolt kinézetét próbálja megvalósítani minden platformra. Ezen törekvés nyilvánul meg az új Chrome asztali gépekre szánt verzióiban is.

Sötét inkognitó

Az 51-es verzióval sötét tónust kap a böngésző inkognitó módja, a fejlesztői eszközökhöz hasonlatosan, amelyek szintén sötét tónusban pompáznak majd. A sötét tónus előnye, hogy a felhasználó rögtön, ránézésre látja, hogy inkognitó módban van.

A kinézet mellett számos egyéb kisebb felhasználói élményt javító, tökéletesítő finomhangolást hoz az új Chrome, többek között további beállítási lehetőségeket, javított előzmény és könyvjelző kezelést. Április 8-ától az interneten!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!