ERDON Eletmód

2008.10.10. 17:30

A Hold hatása az emberekre

<p>Az köztudott, hogy a Hold határozza meg az árapály idejét, valamint a nők ntermékenységi ciklusát, az azonban már kevésbé, hogy ennél sokkal szerteágazóbb a hatása.</p>

Őseink is ismerték a Hold hatását, sőt, velünk ellentétben, szinte az egész életüket ehhez igazították, legyen szó egészségről, betegségről, háztartásról, gazdaságról. A holdnaptárhoz fordultak segítségért, hogy megtalálják a legmegfelelőbb időpontot ahhoz, hogy sikeresek legyenek azon a területen, amelybe éppen belefognak. Alapos megfigyelésre, és évszázados tapasztalatokra épül az a tudás, amelyet bátran alkalmazhatunk ma is. Persze nem az a célja a holdnaptárnak, hogy szigorú rendet tartson életünkben, és még egy béklyó legyen, amely visszafog, de útmutatás lehet, amelyet a saját tapasztalatainkkal, megfigyeléseinkkel kiegészítve segíthet minket abban, hogy megfelelő energiákkal haladhassunk előre a mindennapjainkban.

Huszonnyolc

Földünk körüli keringése közben, amely huszonnyolc napig tart, a Naphoz és a Földhöz viszonyított helyzete szerint a Hold négy fázison megy keresztül. Ezeket a köznyelv is ismeri, és használja, de már elefelejtettük, hog mi a jelentőségük, és egyik vagy másik milyen hatással van életünkre. Ez a négy fazes az újhold, a növekvő hold, holdtölte és fogyó hold. Újholdkor a természetben, így az emberben is erősödnek az energiák, ezért alkalmas mérgetlenítésre vagy rossz szokások leküzdésére. A növekvő hold jegye a belélegzéssel, a felvétellel és a növekedéssel van kapcsolatban. Ilyenkor nem érdemes fogyókúrába kezdeni, mert szervezetünk inkább az erősítésre, a felvételre vált fogékonnyá, de az öngyógyító erők ilyenkor erősek. A holdtöltekor érjük el a felvevőképességünk csúcsát, de szervezetünk gyakran reagál idegességgel erre az időszakra, a sebek ilyenkor erősebben és hosszabban véreznek. A fogyó hold megszabadít minket a kétségektől, hiszen ha a növekvő hold a belégzés szakasza, akkor ez a kilégzésé. Szervezetünk csúcsformában van, nagy testi és szellemi teljesítményre vagyunk képesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!