ERDON Bulvár

2008.10.07. 11:34

Utolsó beszélgetés Albert Györgyivel

<p>Szulák Andrea műsorát szerda esténként láthatják a Magyar Televízió nézői. Az őszindító első adás szomorú aktualitása, hogy a forgatás után meghalt Albert Györgyi. A médiaszemélyiség, televíziós szakember, újságíró utolsó beszélgetését hallhatják és láthatják szerdán a képernyő előtt ülők.</p>

Ismét Szulák és Más című produkció október 8-án, 21.10-kor az m1-en. Az adás témája: Miért ír a nő? A műsor vendégei ismert és elismert személyiségek, akik arról vallanak/vallottak, mit jelent számukra az írás. Akik megszólalnak: Albert Györgyi, Fejős Éva, Lévai Katalin és Rácz Zsuzsa.

A Magyar Televízió Szulák és Más forgatásán még senki sem gondolta, hogy az újságíró, Albert Györgyi utolsó interjúja, utolsó beszélgetése lesz. „A  felvétel nagyon jó hangulatban telt, olyan volt, mintha egy ezer éve összeszokott hölgy parti résztvevői a kamerák előtt csak úgy traccsolnának. Oldottan, barátságosan” –mondta el Szulák Andrea.

A beszélgetésből kiderült, hogy Albert Györgyi, a televíziós szakember 1993 óta szabadúszó. Két könyve jelent meg, a harmadikat - amelynek az Ágytól, asztaltól címet adta – most írta. A Miért pont én? – A depresszió szorításában a szenvedélybetegségéről szólt. Vallomása szerint ez még sokak számára mindig tabu téma. Azt mesélte, sokan keresték meg levélben is, s azt kérdezték tőle, hogyan lehet egy ilyen betegségből meggyógyulni. „Valamikor kijöttem és valamikor visszamentem. Ez nem úgy megy, hogy kijöttél és azután éled a keep smilingot” – mondta Györgyi.

Szulák Andrea megkérdezte Györgyitől „Hogyan tudsz segíteni?” Csak annyit válaszolt: „Nem tudom. Az írás egyfajta önterápia, fontos,  hogy kiírjam magamból a gondolataimat, az érzéseimet. Így azt éreztem, kívül kerültem a problémán...” Kevesen tudják, hogy a könyv megjelenése után még egy orvos-kongresszusra is meghívták. Úgy gondolták, egy pácienst aspektusából jobban megismerik a betegséget, s a könyv segít a gyógyulásban, gyógyításban. A másik kötetében – Miért pont ők? – A férfiak fogságában címmel - a férfiakról, a férfiakkal való kapcsolatáról írt. A beszélgetés során szóba került az is, hogy Györgyi világéletében vállalta tetteiért a felelősséget. 

A műsorvezető végül megkérdezte vendégétől, ha egyszer minden a helyére kerülne és boldog lenne, írna arról is? „Nem, mert az nem érdekes…” –   válaszolta Albert Györgyi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!