ERDON Buli

2017.07.10. 11:25

Több mint ötezren a VIBE második napján

Az esti eső ellenére több mint ötezren buliztak pénteken a VIBE-on. A fesztivál egyik legnagyobb sztárja, az izraeli Borgore megtöltötte a Maros-parton felállított Blue Arenát. Nap közben a strandra és a VIBE Koli nyári egyetem előadásaira és workshopjaira vonzotta a fesztiválozókat a napsütés.

Az esti eső ellenére több mint ötezren buliztak pénteken a VIBE-on. A fesztivál egyik legnagyobb sztárja, az izraeli Borgore megtöltötte a Maros-parton felállított Blue Arenát. Nap közben a strandra és a VIBE Koli nyári egyetem előadásaira és workshopjaira vonzotta a fesztiválozókat a napsütés.Bár az ország különböző pontjairól érkeztek, és nem egyforma zenét hallgatnak, mégis egy közösségé váltak a vájbolók. Sokan a strandot választották pihenőhelyként, de a VIBE Koli előadásai is tele voltak. A terület szinte minden pontján a könyvsarokból kikölcsönzött könyveket láthattuk, a zöld füves környezetben szívták magukba a délelőtti napsugarakat a regenerálódni vágyók. A még csak tizenöt éves Lupescu Kata Kalózlány című fantasy regénye kapcsán mesélt valóság és fikció egybeolvadásáról. A BBTE celebvadászok témakörében azt vesézgették a jelenlevők, hogy miért nem szólnak a hírek Erdélyben a hazai hírességek hétköznapjairól is, miközben a médiafogyasztók szeretnék megismerni közvetlenebbül is az erdélyi hírességeket. Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke Kampány is my middle finger name című előadásában beszélt kampánytapasztalatairól. Szerinte manapság nem az nyer a választásokon, aki ural különböző kommunikációs csatornákat, hanem aki tényleg erős tartalmakat tud gyártani. A Koli utolsó programján a kreatív írás találkozott a slammel, a Nest slamigéket szórt a workshopon, a résztvevőknek pedig olyan szöveget kellett írniuk, mellyel szombaton felléphetnek az Open Mic slam-esten. A Nest azt üzente, hogy aki igazán nagyot (az ő megfogalmazásukban combosat) alkot, az velük tarthat vasárnap az Experijam produkción.

Az aktív zóna fogaskerekei is beindultak, sokan kipróbálták a Vidámparkot, a Navara táncperfomansza újabb színt adott hozzá a fesztivál amúgy is színes programjához, a Mures Monsters amerikaifoci-csapata pedig „zászlós” játékkal járult hozzá a fesztiválhoz.

A zenei programot az erdélyi Palma Hills nyitotta a Magenta Stage-en, majd a 30Y bogozta ki, hogy mi is az a VIBE Fesztivál. A Magentát a Vad Fruttik zárta, a Yellow Stagen pedig két erdélyi zenekar is helyet kapott: a vásárhelyi Mary Grace-t és a gyergyói No Sugart a következő VIBE-on már lehet, hogy nem délutáni órákban, hanem fő műsoridőben hallhatjuk. A Blue Arenát Detour nyitotta, ő vezette fel az est és a fesztivál leghíresebb előadóját, az izraeli EDM producert és DJ-t, Borgore-t. A death metál dobosként debütáló, majd a dubstep és drum and bass mestereként elhíresült DJ koncertjére több mint ötezren voltak kíváncsiak. Asaf Borger (Borgore) a koncert végén azt nyilatkozta, hogy a közönséggel való interakcióban rejlik az egésznek a varázsa. A pénteki koncerten Borgore együtt mozgott a közönségével, fergeteges hangulatot teremtett a Blue Arenában. A legtovább az erdélyi előadókat felsorakoztató Kompgyár zenei helyszínen bírták a fiatalok, a techno-rave-house szettekre napfelkeltéig táncoltak a vájbolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!